Vestou k absolutnímu vrcholu pánské módy

Pánské vesty již nejsou jen doménou třídílných obleků. Procházejí renesancí a stávají se ideálním módním doplňkem pro letošní zimu. V tomto článku si představíme širokou škálu možností, jak je můžete kombinovat a využít je na různých příležitostech.

V zimě, kdy je vám zima, může vesta pod sako posloužit jako příjemná vrstva navíc. Naopak, když vám je teplo, může nahradit sako a působit více formálně než svetr. Vesta je komfortnější než svetr, působí elegantněji a nabízí nespočet možností kombinací.

Představíme vám osm různých stylů a tipů, jak pánské vesty nosit a ladit s vaším šatníkem.

1. Vesta k obleku - pro více formální vzhled

Tradiční vesta k třídílnému obleku je vyrobena ze stejného materiálu jako sako a kalhoty. Tato kombinace vytváří sofistikovaný, formální vzhled. Pozor však na materiál zadní části vesty, který může ovlivnit vzhled a úroveň formality.

2. Kontrastní vesta k obleku – pro méně formální vzhled

Pro méně formální vzhled zkuste kontrastní kombinaci vesty a obleku. Například hnědá vesta a modrý oblek může vytvořit jedinečný a upoutávající look.

3. Vesta k blejzru

Experimentujte s vestou v kombinaci s blejzrem. Přidejte k tomu chinos kalhoty a vytvořte poloformální outfit, který vynikne jak v práci, tak na večírkách.

----
Vybrat a nosit blejzr: Na co si dát pozor? Přečtěte si i článek z našeho blogu.
----

4 Vesta k džínům nebo chinos

Pro neformální situace můžete odložit sako a zůstat pouze ve vestě. Vestu můžete dokonce kombinovat s džínami, avšak vždy volte kvalitní koženou obuv, která vyváží formální vzhled vesty.

5. Hnědá vesta

Hnědá vesta je skvělým základem pro téměř jakýkoli outfit. Je univerzální, díky čemuž se hodí k mnoha různým kombinacím a je ideální pro pány, kteří si chtějí rozšířit své možnosti oblečení bez nutnosti nákupu mnoha nových kusů.

6. Navy vesta

Navy modrá vesta je další skvělou volbou pro téměř jakýkoli outfit. Navy modrá je klasická a univerzální barva, která se hodí k mnoha různým kombinacím.

7. Károvaná vesta pro neotřelý look

Pokud máte rádi výrazné a neobvyklé vzory, pak károvaná vesta je právě pro vás. Kárované vesty jsou velmi stylové a přidají trochu extra charakteru do jakéhokoli outfitu. Károvaný vzor vesty může být jak velký, tak malý a detailní, a může zahrnovat dvě nebo více barev, což vám dává spoustu možností pro různé kombinace.

Károvaná vesta může být skvělým doplňkem pro oblek nebo pro méně formální styl, jako jsou džíny nebo chinos. Pro formální vzhled zkuste kombinovat károvanou vestu s jednobarevným oblekem a košilí v barvě, která je přítomna v káru vesty. Pro méně formální look zkuste kombinovat károvanou vestu s tmavými džínami nebo chinos a košilí v jedné z barev káru.

Jako vždy, při výběru kárované vesty se zaměřte na to, aby vám dobře padla. A nezapomeňte, kárované vesty mohou být trochu nápadné, takže neváhejte přizpůsobit zbytek vašeho outfitu tak, aby nekolidoval s vzorem vaší vesty.

Nezapomínejte na správnou volbu barvy a vzoru

Při výběru vesty nezapomeňte na to, jaký máte typ postavy. Pánské vesty mohou opticky vylepšit vaši postavu. Pokud jste spíše plnoštíhlý nebo máte širší partie kolem pasu, volte tmavší barvy, matné materiály a bez vzorů. Pokud jste naopak hubenější, světlejší barvy a vzory mohou vaší postavě dodat na objemu.

----
Pokud vás zajímají téma vesty, pak si přečtěte i článek z našeho blogu Pánská Vesta: Stylová Nutnost. 
----

Dodržujte pravidla

Tradičním úkolem pánské vesty bylo v tomto případě skrýt košili a šle. Proto bychom nikdy neměli rozepínat tento prvek našeho oblečení. Měla zakrýt košili a kšandy také při sezení, když je sako rozepnuté. K dvouřadovému saku však podle pravidel dress code nenosíme vesty, protože to se při nošení rovněž nerozepíná.

Pokud chcete, aby vaše oblečení vypadalo dobře, nestačí pouze zvolit správné barvy a vzory. Při nošení vest si musíte vždy pamatovat ještě jednu věc. Pánská vesta vyžaduje dodržování jistých společenských pravidel, co se oblékání týče - měla by být dostatečně dlouhá, aby vám pod spodním krajem nevylézala košile.

Bez ohledu na styl vesty, který si zvolíte, pamatujte, že vesta by měla dobře sedět. Vyhýbejte se konfekčním velikostem a raději si nechte vestu ušít na míru. Dodržujte také pravidla dress code, například poslední knoflíček vesty by měl být vždy otevřený a vesta by měla být dostatečně dlouhá, aby pod ní nevylézala košile.

Pánské vesty jsou trendy, praktické a univerzální. Mohou dodat vašemu outfitu onu potřebnou formálnost, aniž byste se museli vzdát komfortu. Tak neváhejte a zapojte vesty do svého šatníku!

Nevíte-li si rady s výběrem vhodného materiálu, případně jak spolu oblečení kombinovat tak, aby z co nejmenšího počtu kusů vám vzniklo co nejvíce sladěných setů, pak se vám bude líbit naše nová služba SMART ŠATNÍK.  

----
Přečtěte si další článek z našeho blogu: 3 typy lidí, co nejčastěji využívají SMART šatník. Který z nich jste Vy? 
----

Cavalier 

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.