Jak vybrat oblek na MÉNĚ formální svatbu

Pokud přemýšlíte nad tím, říct si své ano na místě, které není zrovna nejformálnější a nemáte rádi příliš sešněrovaný průběh svatby, dneska vám povím, jak se na takovou vaši svatbu jako ženich správně obléci. Svatby probíhající venku v méně formálním hotelu, v přestavěné stodole anebo třeba na louce jsou poslední dobou velmi oblíbenou alternativou, jak si svůj den užít bez velkého svazování etiketou. Jako vždy, veškerá pozornost by se měla směřovat na nevěstu, ale i zde platí, že vy musíte být tím nejlépe oblečeným mužem na svatbě! 

----
Pokud se chystáte na svatbu jako svědek a nevíte, co si na sebe vzít, nebojte se. Další díl našeho svatebního speciálu vám poradí, jak vytvořit dokonalý outfit. 
----

První variantou, kterou si na svatbu méně formálního typu můžete obléct je oblek. Třídílný s vestou je více formální, ale zajistí vám, že budete o stupínek lépe oblečeni než další svatebčané. Vesta obleku ovšem nemusí být ze stejného materiálu jako sako a kalhoty a pokud je kontrastní, můžete ji tak využít jako ozvláštňující prvek a dodat vašemu outfitu trochu šťávu. Vestu pak můžete využít na odpolední zábavu třeba s jinými kalhotami a máte tak hned pohodlnější variantu, ve které směle vydržíte až do rána. Oblek můžete zvolit v různých barvách od béžové přes světle i tmavě šedou až po univerzální tmavě modrou. Poslední dobou není překvapením obleku ženicha ani třeba lahvově zelená nebo bordó barva. Jediná barva které se v tomto případě vyvarujte je černá. Působila by příliš formálně a obzvlášť na svatbu probíhající venku se úplně nehodí. 

Tip na článek: Vyzkoušejte blejzr, tvíd i sportovní sako! Kavalírovi nesmí v šatníku chybět.

Pokud se ve vašem svatebním outfitu chcete obleku vyhnout, další z možností je ženit se v blejzru - tedy volnočasovém saku a kalhotách. Blejzr a kalhoty v tomto případě mívají různou barvu a vzor. Můžete se vydat do kombinací s kostkovaným sakem s jednobarevnými kalhotami anebo poskládat kombinaci naopak. Každopádně je tu této varianty dobré se vyhnout kravatě a do saka si dát už jenom kapesníček. Celý outfit je potom příjemně volnočasový a rozhodně vám v něm bude pohodlně. K tomuto typu oblečení můžete obout semišové polobotky anebo třeba mokasíny. Jenom pozor - v mokasínách vám nesmí jít vidět ponožky.

Pokud se chceme vyvarovat nejen celého obleku, ale i saka a váš obřad probíhá například v zahradě nebo na louce, můžete si pro tuto příležitost pořídit jenom vestu, kalhoty a bílou košili. Oblečení na venkovní uvolněné svatby bývá často ve světlých barvách a tónech béžové, světle šedé nebo světle modré. Pokud si budete takovou kombinaci nechávat šít, nebojte se materiálů s podílem lnu. Nejen, že vám v nich bude venku příjemně, ale zároveň mají určitý přírodní vzhled, díky kterému dokážete krásně dokreslit neformální atmosféru svatby. Rukávy u košile si můžete po nějaké době ohrnout, obzvlášť pokud jste trochu rebel. 

Možná dokonce přemýšlíte o exotické variantě svatby někde na pláži, třeba při západu slunce. Tam je potom velmi důležité nezanedbat správný výběr materiálu. Pokud se ocitnete v tropické destinaci, pocítíte neprodyšný materiál takřka okamžitě. Pro ženichům outfit na pláž proto sáhněte po lněném obleku anebo třeba jenom lněné košili a kalhotách. Stejně tak jako len je dobré využít materiál s příměsí hedvábí. To vás bude příjemně chladit a vy se tak budete moci soutředit jenom na váš jedinečný okamžik. 

Ať už vybíráte oblečení na jakokoliv méně formální svatbu, pamatujte, že je dobré mít v záloze jednu košili navíc. Ať už kvůli vašemu pocitu nebo kvůli jakékoliv nehodě, která může během gratulací nebo hostiny nastat. 

A jak říkám pokaždé, svatba je projekt! A jako každý správný projekt potřebuje spolupráci. proto pokud nevěsta nechá výběr obleku na vás, pobavte se společně alespoň o tom, jaká je její představa. Pomůže vám to tak dojít ke kosenzu, abyste byli spokojení oba a abyste po svatbě žili šťastně až do smrti! :)

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.