Jak pečovat o obuv

Elegance a styl nemusí nutně vycházet z drahého oblečení. Co však dokáže neuvěřitelným způsobem pokazit celkový dojem je znečištěná či zanedbaná obuv. Vytvořili jsme tedy pro vás video, jak se o obsah svého botníku správně starat. Více už vám poví naše zakladatelka Maruška. 

 

Jak o boty pečovat, aby vám dlouho sloužily a stále vypadaly perfektně? Čtěte dále a my vám všechno povíme! 

Každodenní péče

Na začátek si do každého páru bot, který doma máte pořiďte i pár napínáků. Napínák slouží k tomu, aby po celodenním nošení obuv krásně vyhladil a vytáhnul z ní vlhkost. Většina napínáku se vyrábí z cedrového dřeva, proto vám boty napínák také krásně provoní. Při obouvání potom nezapomeňte vždy používat lžíci. Při cestování vaši obuv zabalte do dust bagu (bavlněného sáčku), který ochrání nejen boty, ale i zbytek obsahu kufru před ušpiněním.  

Generální péče 

Jednou za dva až čtyři týdny je doba botám dopřát generální péči a boty nakrémovat a navoskovat. Nejdříve boty zbavíme hrubých nečistot pomocí vlhkého hadříku a kartáče. Po uschnutí na boty pomocí bavlněného hadříku naneseme krém. Krém necháme asi 15 minut zavadnout a následně boty přeleštíme kartáčem, abychom se zbavili případných zbytků krému. Po krému přichází na řadu vosk. Ten na botu aplikujeme také bavlněným hadříkem a následně rozleštíme kartáčem. Vosk zároveň slouží jako impregnace, není tedy nutné používat žádné další přípravky. 

Semišová obuv

Pokud máte doma semišky nezapomínejte používat impregnační sprej. Tím zajistíte, aby vám na botách neulpívaly nečistoty. Stejně jako u bot z hladké kůže jednou za 4 týdny je třeba semišky vyčistit. Čistit je tentokrát budeme šampónem na semiš v kombinaci s i mosazným kartáčkem, který nám ten chlup semiše zase napřímí a načechrá. 

Kolik párů obuvi mít?

Ani ty nejkvalitnější boty vám nevydrží, pokud nebudete střídat dostatek párů. Pořiďte si proto alespoň tři kvalitní páry bot, aby boty mohly po jednom dni nošení další dva dny odpočívat na napínáku. Většině lidí vystačí jeden pár černých polobotek a dvoje hnědé. Ke každým botám si také nezapomeňte pořídit i sladěný opasek. 

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.