24 kousků, které nesmí chybět v šatníku správného kavalíra.

Designu vládne minimalismus a šatníkům letos také. Výsledkem dnešní uspěchané doby a emočního nakupování dost často bývají i šatníky zaplavené desítkami kusů oblečení, které nakonec slouží jen k tomu, aby nám v šatně zabíraly prostor. Leží nám tam buď proto, že jsme je koupili na základě nějakého impulzu a tak nějak nám nesedí, anebo jsme doma zjistili, že je nemáme k čemu nosit.

 

Naším cílem je poskytnout zákazníkovi 24 klíčových kusů oblečení, které lze snadno kombinovat do mnoha sladěných kombinací pro nespočet příležitostí. Jde o odpověď na dnešní uspěchanou dobu a emoční nakupování, které často vede k přeplněným šatníkům plným oblečení, které jsme na sobě měli jen párkrát. Tato služba je navržena tak, aby maximalizovala užitek ze šatníku a minimalizovala rozhodovací paralýzu při volbě oblečení.

Jednoduchým řešením, jak šatník detoxifikovat a zároveň z něj mít maximum užitku, je nynější světový stylistický trend, který káže, že každý šatník by měl být založen na určitém počtu základních a jednoduše kombinovatelných kusů, které nám ráno pomohou s rozhodovací paralýzou - co na sebe. Zkrátka mít šatník zbaven zbytečností a zároveň aby poskytoval možnost z co nejmenšího počtu kusů sladit co nejvíce outfitů.  

----

Jak blejzry správně ladit s kalhotami a košilemi a vytvářet tak klasické, ale i více extravagantní kombinace? Přečtěte si i článek z našeho blogu Blejzr - ideální oblečení na neformální schůzku. 

----

Jaké jsou klíčové prvky minimalistického šatníku?

Košile, košile a zase košile

Prvním základním kusem, který je zároveň synonymem pro univerzálnost v pánské módě, je právě košile. Zkrátka kavalír bez košile je jako rytíř bez brnění. A tak by každý muž měl mít minimálně jednu bílou košili, kterou vezme jak k obleku, tak i na volný čas k džínům nebo chinos kalhotám. Na volný čas mějte také alespoň jednu kostkovanou. Volnočasové casual košile skvěle rozzáří Váš šatník. Při výběru vždy dbejte na to, aby materiál byl 100% bavlna, jedině tak se v košili budete cítit dobře.

Pokud chodíte v obleku každý den, měl byste se vybavit zásobou na dva týdny, tedy deseti košilemi. Ne každý víkend se totiž podaří celou várku vyprat. A pokud košile nenosíte každý den, i tak byste měli mít alespoň čtyři, ve kterých se skvěle cítíte.

Do businessu se zase hodí zejména jednobarevné, nebo ty s jemnými proužky, případně kostkami. Mezi bílé a světle modré můžete také přihodit i jednu růžovou nebo světle fialovou. Po výbavě světlých košil přidejte i jednu tmavou, skvěle vypadá na večer, třeba do baru.

Aspoň jeden dobře padnoucí oblek

I v případě, že oblek není vaším oblečením na každý den, minimálně jeden byste vlastnit měli. Vaším prvním oblekem by vždy měl být ten tmavě modrý, ideálně bez vzoru nebo jen s jemným proužkem nebo kárem. Tmavě modrý společenský oblek se hodí pro celoroční nošení. Jedná-li se o první oblek, je ideální, když bude bez vzoru, nebo případně s jemným herringbone proužkem (rybí kost), aby jeho využití bylo univerzální. 

Pokud nosíte obleky častěji, už jen kvůli “odpočinutí materiálu” byste měli mít kvalitní obleky alespoň tři. Každý v jiné barvě a vzoru. 

Užíváte-li obleky celoročně, měli byste odlišovat materiály na léto a na zimu. Na léto zvolte materiál s nižší gramáží z vlny nebo ze lnu nebo z jejich směsi, která bude prodyšná a v létě vás ochladí. V teplém období volte světlejší barvu, třeba světle šedou nebo světlejší odstín modré. Do chladného období se zase hodí volit tmavší odstíny, které jsou pro zimu praktičtější. Z hlediska materiálu vybírejte odolný vyšší gramáž vlny nebo materiál s příměsí kašmíru. Materiál je dobré vybírat strukturovaný, abyste saka z obou těchto obleků mohli využít samostatně jako blejzr a jednoduše je kombinovat do smart casual outfitů.

----

Článek z našeho blogu: 11 faux pas, kterých se dopouštějí muži v oblecích. Pokud jste si pořídili oblek z konfekce, pozor na tyto nesrovnalosti.

----

2 smart casual outfity

Kalhoty

Neomezujte se pouze na džíny, ale mimo nich vsaďte i na bavlněné chinos kalhoty v univerzální barvě, jako je třeba béžová nebo navy. Zároveň skvělým kouskem, který se dobře hodí do práce i na volný čas, jsou tmavé vlněné kalhoty, barvy tmavě modré nebo antracitové.

Blejzr

Navy blejzr jistě vyhrává jako nejkombinovatelnější kus šatníku. K tomu béžové chinos kalhoty jsou jednoduchá klasika, perfektní skoro pro každou příležitost. Blejzr mějte alespoň jeden, ideálně dva. Skvěle je vynosíte na obchodní schůzky i na neformální události, při kterých chcete zanechat dobrý první dojem. 

2 kabáty - jarní a zimní

Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem zimním šatníku je také tmavý vlněný kabát. Zvolte délku lehce nad kolena - je elegantní a skvěle zahřeje. První zimní kabát je praktický buď navy nebo tmavě šedý, kdyby vás začal nudit, zařaďte do zimního šatníku ještě jeden, třeba v camel barvě. 

Trenchcoat, neboli „zákopový kabát“, je tím nejuniverzálnějším svrchníkem vůbec. Dáte ho k džínám a polobotkám, ale také k obleku. Je nepromokavý, takže se perfektně hodí do jarních a podzimních dní, kdy je počasí jako na houpačce.

----

Jak se orientovat ve střizích, barvách a materiálech, aby kabát skvěle doplňoval váš business nebo smart casual outfit? Dozvíte se v dalším článku z našeho blogu PODZIMNÍ PRŮVODCE KABÁTY.

---- 

3 páry kvalitní kožené obuv sladěné s opaskem

Ze zkušeností musíme konstatovat, že většina zákazníků volbu kvalitní obuvi výrazně podceňuje. Přitom nic neshodí celkový dojem z vaší image jako špinavá, neudržovaná a nekvalitní obuv. Dobře vypadající, kvalitní a čistá obuv je prvním dojmem z dojmu celkového. Zkrátka luxusní auto na plechových kolech taky nepůsobí luxusně a špatná obuv okamžite zhatí celý outfit. Černé a hnědé polobotky - k obleku to jinak prostě nejde. S  každým párem obuvi by měl být sladěný i pásek a taška. V zimě jsou praktické k obleku i ke smart casual outfitu zimní Chelsea boots, které jsou elegantní a zároveň funkční.

----

Jaké druhy bot by určitě neměly chybět v botníku kavalíra? V tomto článku si řekneme, jak mít boty na každou příležitost bez přeplněného botníku. 

----

Každý správný businessman ví, že elegantní oděv je jedním z klíčů k úspěchu. V jeho skříni tedy visí několik pohodlných obleků, které mu skvěle padnou. Jeho košile jsou ve skvělém stavu a v počtu okolo 10 kusů. Na volný čas nebo neformální schůzku zase užije blejzr a kalhoty a všechny outfity vždy doplní perfektně upravenou obuví.

,,Často si u svých klientů všímám, že velmi striktně rozdělují svůj pracovní a volnočasový šatník. Je ale několik kusů oblečení, které mohou být promyšleny tak, aby splňovaly parametry jak pro pracovní, tak i pro volnočasové nošení. A o tom je minimalismus." Tvrdí Maruška Vašková - spoluzakladatelka společnosti Cavalier.

Pánská móda je minimalismu velmi nakloněná, proto jednoduše najdete všechny kousky, které by ve vašem novém šatníku měly mít výhradní místo.

Jednoduchost a kvalita

Pro muže je tento způsob tvorby šatníku asi ten nejvhodnější, právě pro jeho jednoduchost a důraz na kvalitu oproti kvantitě. Velmi důležité je také hledět na materiál, ze kterého jsou jednotlivé kusy vyrobeny, právě proto, aby Vám vydržely co nejdéle. 

Klíčem pro jednoduchou kombinovatelnost je minimální barevnost, často tedy kombinace černé, bílé, šedé, tmavě modré a khaki. Je tedy pochopitelné, že čím barevnější kousky si budete pořizovat, tím složitěji se vám bude dařit je kombinovat s kousky dalšími. 

Pro více informací o naší revoluční službě SMART ŠATNÍK, klikněte zde a zjistěte, jak vám SMART ŠATNÍK může usnadnit život a zlepšit váš styl! 

----

A nebo si přečtěte článek jaké to je doopravdy, když svou image svěříte do rukou módního konzultanta a rozhodnete se tak naši službu využívat naplno. Od počáteční schůzky, přes způsob platby až po servis, který následuje. 

----

Cavalier

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.