Z "mašťála" kavalírem

Jmenuji se Adam. Je mi 32 let a jsem z Liberce. Skoro 9 let jsem pracoval v bance na manažerské pozici a měl jsem tým o velikosti až 40 bankéřů. Když jsem se s někým potkal a vyprávěl mu, co dělám, málokdy věřil. Měl jsem totiž dready, piercingy v bradě, díru v uchu a na porady vedení chodil v mikinách a kalhotech s rozkrokem u kolen.

A vedení bylo v klidu, protože za mnou byly výsledky ... a také proto, že mě nikde moc nemuseli ukazovat. :)

V dalších zaměstnáních jsem se věnoval obchodu a "bavil" se tím, že jsem si po telefonu domluvil schůzku a sledoval výraz klientů, když za nimi dorazil dreadatý opiercovaný kluk. Měl jsem extrémní handicap. První dojem mi vzal 80% důvěryhodnosti. Na konci obchodu mi spokojení klienti často říkávali: "Adame, jste dobrý a jsem rád, že jsem Vás poznal. Ale když jsem Vás viděl poprvé, tak jsem se zhrozil, co to přijelo za "mašťála".

Postupem času jsem ostříhal dready, vyndal piercingy, ... jen díra v uchu zůstává i dnes, jako vzpomínka na mládí. :)

Jak jsem vnímal oblečení dřív a dnes

Můj styl se odvíjel od toho, že jsem jezdil na skate, poslouchal Reggae a Drum and Bass. Měl jsem rád kvalitní značkové oblečení. Mikiny stály klidně ke třem tisícům ... ale pořád to byly mikiny a sem tam jsem potřeboval i společenské oblečení.

Obleky jsem si vždy pořizoval v klasické konfekci. Vzhledem k tomu, že mám ruce dlouhé jak týden před výplatou, ale nemám k nim ramena, jaká by měla být, tak jsem vypadal v obleku jak kaštan. Když mě sako sedělo přes ramena, rukávy končily pod lokty.

Můj poslední oblek jsem si pořídil u Blažka. V té době jsem nevěděl, že oblek na míru stojí stejně. :)

Velmi dobře slouží už několik roků, ale oblek na míru to nebyl.

2 roky zpátky jsem si na svojí svatbu pořídil košili na míru od Cavalieru. Poznal jsem luxus skvěle padnoucího oblečení, které si můžu nakonfigurovat přesně podle svých představ.

A protože můj stávající oblek mám rád a věřím, že mi přinesl na několika obchodních jednáních štěstí, nechtěl jsem ho zahodit. Ale chtěl jsem oblek, který by mi skvěle padl. A v ten moment přišel Cavalier se službou pro svoje klienty, kdy jim upraví stávající konfekční obleky.

Sjednal jsem si schůzku s módní konzultantkou z Liberce Maruškou Vaškovou a ta se pustila do měření. Pak předala dlouhý seznam úprav na švadlenu, která oblek kompletně přešila.

Jak se upravoval můj oblek?

Švadlena z Cavalieru se na mě šla osobně podívat, aby viděla opravdu nekonfekční typ mojí postavy. Po přeměření se holky z Cavalieru pustily do úprav. A co vše se předělávalo a upravovalo?

  • Zkrátily se náramenice saka a sestřihly vycpávky
  • Rukávy se zkrátily a zůžily
  • Tělo saka se zůžilo asi o deset centimentrů a zkrátilo 
  • Kalhoty se zabraly v pase, nohavice zkrátily a zůžily

Můj požadavek byl "hlavně rychle", čeká mě svatba švagrové a tam chci už být krásný". :)

V pondělí jsem byl přeměřen, ve čtvrtek jsem dorazil na liberecký Cavalier Store převzít skvěle padnoucí oblek. Pocit, který jsem zažil při pohledu do zrcadla byl jedinečný. Konečně jsem cítil, že to je ONO!

Jaký mám pocit z úprav obleku?

Oblek mi skvěle sedí. Jak přes ramena, tak mi "neplandá" kolem trupu. Největší přínos úprav vnímám však na kalhotech. Ty se zužovaly na skoro možné maximum. Když jsem se do něj oblékl a vzal ho na svatbu švagrové, dostal jsem 2 pochvaly, jak skvěle mi padne. A to nepočítám pochvaly od babiček, které jsou automatické. :)

Když jsem měl upravený oblek na obchodním jednání, cítil jsem se jako "pán". Od prvního momentu. Uvědomuji si, že první dojem na podruhé neuděláte. Zbavil jsem se handicapu v podobě nesedících ramen a širokých kalhot.

Praxe ukázala to, v co jsem několik let zpátky nevěřil - způsob, jakým se oblékáte, odráží Vaše vnitřní rozpoložení. Do obleku na míru musí člověk dozrát. Můj čas přišel nyní a jsem za to moc rád. 

A co bude dál?

Nejvíc se zajímám o boty na míru - o rámové boty. U Cavalieru si tyto boty můžu nakonfigurovat od materiálu, přes barevnost dírek na tkaničky až po barvu podrážky. 5 let zpátky bych si ani nedovedl představit, že se budu dívat na boty se stejným zalíbením, jako na třeba nový tablet od Apple. :) Ale ten pocit je hodně podobný - originalita, kvalita, krásný design, ... 

A za pár měsíců se těšte na "případovou studii" o tom, jak si nechávám od Cavalieru šít oblek na míru. Mám už vytipovanou látku a těším se zase na zážitek ze schůzky s Maruškou.

A co Vy?

Jaký je Váš příběh za skvěle padnoucím byznys a společenském oblečením? Vzpomeňte si na to, jak jste se oblékali 10 - 15 let zpátky. Pokud pořád nosíte mikiny a šusťákovky, nikdy není pozdě na to to změnit. Módní konzultantka Maruška tvrdí, že kdyby byla muž a měla posledních 20 000 korun na účtu, investuje je do oblečení na míru. Já věřím v to, že takový oblek by Vám dodal skoro superschopnosti a byla by to dobrá investice, která Vám v krátkém čase vydělá mnohem více peněz.

Nechte se také Cavalierem provést na cestě za úspěchem. Stavte se za módními konzultanty (Liberec, Praha, Plzeň a Brno) a svěřte jim péči o Váš styl. Za sebe velmi rád doporučuji!

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.