Svatební den pro ženicha: Outfit pro kostelní obřad

Stejně jako při výběru stylu vašeho svatebního oznámení dbáte na to, aby odpovídalo celému rázu svatby, u oblečení nevěsty i ženicha by to mělo být stejné. Formální svatba v kostele, která pokračuje do elegantního salonku na svatební hostinu bude vyžadovat jiný dress code snoubenců i svatebčanů než boho svatba na louce s uvolněnou hostinou ve stodole. Jaké jsou tedy varianty oblečení pro ženicha, které se na formální svatbu v kostele hodí nejvíce?

----
Pokud vás zajímá vše kolem tématu svateb, pak si přečtěte i díl z našeho svatebního speciálu Jak vybrat oblek na MÉNĚ formální svatbu
----
Smoking

Po ústupu fraku je smoking tím nejformálnějším oděvem, který si může ženich na svatbu obléct. Mimo úrovně formálnosti také zvažte, zda šaty nevěsty odpovídají stejnému dress codu. Koherentně bude ke smokingu působit zdobnější styl šatů s velkou sukní. Při výběru smokingu dbejte hlavně na skvěý fit, špatně padnoucí smoking totiž zkazí veškerou snahu i kdyby Vás stál celou výplatu. Pokud chcete investovat do obleku na míru a mít jistotu, že ho nadále unosíte, nejspíš pro vás bude lepší variantou černý oblek, který je trochu variabilnější. Ke smokingu oblečte jedině bílou košili, černého motýlka a všechno završte perfektně vyleštěnými černými lakýrkami.

Černý oblek

Černý oblek je synonymem variability. Pokud oblek neužijete do práce, ale jen občas na plesy, do divadla a na jiné slavnostní události, které probíhají večer, bude pro vás černý oblek tou nejlepší volbou. Košili k němu zvolte jedině bílou, ideálně v odstínu nevěstiných šatů, který vás potom hezky vizuálně prováže na fotkách.

----

Nemusíte hledat svůj svatební outfit na slepo. Navštivte naši podstránku s obleky na míru a získejte osobní radu od našich módních konzultantů, kteří vám pomohou vybrat ten pravý styl a střih, aby váš svatební den byl dokonalý.
----
Tmavý oblek

Berete se v kostele, s formálností to nechcete úplně přehánět a oblek byste potom chtěli vynosit i do práce? Oblečte se do tmavě modré nebo tmavě šedé, hnědá se na svatbu nehodí a tyto barvy se vám potom budou skvěle kombinovat i do budoucna. Menší formálnost barvy zase můžete vykompenzovat tím, že mimo saka a kalhot obléknete také vestu. 

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, doplňte ji bílou košilí a jednoduchou formální obuví. Z pohledu kravaty nebo motýlka a kapesníčku doporučujeme držet se spíše zpátky, protože kromě doplňků vás nejspíš bude zdobit i květinová butoniéra v klopě. Rozhodně se vyvarujte předvázaných načančaných kravat (regat), které spíš než na formálnosti přidají na nevkusu. Klasika vládne.

----
Za přečtení rozhodně stojí i první díl našeho svatebního seriálu, kde se dozvíte, jak provázat ráz celé svatby a vaše oblečení. 
----

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.