Šaty dělají ženicha: Jak na svatební outfit muže

Svatební sezóna je v rozpuku a my Vám proto přinášíme svatební seriál, který vám postupně prozradí, jak vzájemně sladit vaše slavnostní outfity tak, aby se na svatebních fotkách vyjímaly v albu po celý váš život.

Oblečení by mělo odpovídat úrovni formálnosti svatby

Hned potom, co rozvážíte místo obřadu i hostiny, budete nejspíš řešit styl ve kterém svatba bude probíhat. Chcete se brát v kostele ve vší formálnosti, nebo radši na louce s věnečkem z pampelišek v nevěstiných vlasech? Je vaše svatba církevní a bude tedy vyžadovat určitou úroveň formálnosti, nebo bude obřad civilní a nebude vázán žádnými pravidly dress codu? Svatební šaty i ouftit ženicha by měl následovat styl celé svatby, ať už bude vintage nebo klasická.

----
Jak správně obléct formální svatbu v kostele se dozvíte ve druhém dílu našeho svatebního specíálu
---- 

Ženichova košile musí ladit s šaty nevěsty

Při výběru svatební košile do obleku nebo jen tak k nějakým kalhotám a kšandám se kromě fitu zaměřte na barevný odstín. Pokud si nevěsta vybrala šaty v barvě slonové kosti, měla by v tomto odstínu být i košile ženicha. Vizuálně totiž stejný odstín bílé snoubence na fotkách provazuje a pár potom na fotkách vypadá koherentně.

 

Nepřehlížejte typ ženichovy postavy 

Předtím než se rozhodnete ženicha obléci do fraku, zvažte kromě formálnosti svatby i typ jeho postavy. Všeobecně platí, že například dvouřadé sako přidá na objemu velmi štíhlým postavám, stejně tak světlé barvy rozšiřují a tmavé barvy jsou opticky zeštíhlující. U menších postav se u obleku vyvarujte sak s jízdenkovou kapsou (třetí patková kapsa), která by postavu ještě vizuálně zkrátila. 

Klasika nikdy nezklame

Většinou snoubencům radíme, aby přemýšleli nad svatbou tak, že jejich svatební fotografie budou okrasou jejich bytu nebo domu ještě pěknou chvíli, proto by se raději měli vyhnuli módním výstřelkům a zůstat u klasiky. Perfektně padnoucí oblek a běloskvoucí košile budou v trendu jednoduše vždycky a páry, které tuto variantu zvolí se nemusí bát, že by se po deseti letech na fotky podívali a chytali se za hlavu, do jakého nesmyslu se oblékli. Klasický outfit také skvěle ženich využije i na další příležitosti po svatbě.

Oblečení ženicha by mělo být vaším společným projektem

Přestože ženy svoje šaty většinou vybírají ve společnosti svých kamarádek a bez účasti ženicha, outfit budoucího manžela by měl být vaším společným projektem a ladit byste jej měli spolu. Proto nenechejte ženicha bádat samotného po obchodech, ale raději se do toho pusťte společně, přece jen nevěsta je ta, která zná styl svých šatů a proto je její rada ta nejcennější.

Zapojte do stylu vašeho oblečení i další svatebčany

V poslední době do Česka dorazil fenomén družbů a družiček, který svatbu neskutečně oživí. Pobavte se tedy s družičkami a družbami o určitém společném prvku, který jejich outfity bude spojovat a pomůže vám dotvořit jedinečnou atmosféru na svatbě i na fotkách. Dejte také svatebčanům vědět, jaké barvy panovat vašemu dni D a že budete rádi, když se v jejich oblečení taky objeví. 

Pokud preferujete osobní radu, můžete si vybrat některého z našich módních konzultantů a zastavit se k nám na konzultaci ohledně jakéhokoliv svatebního outfitu.

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.