Smoking na svatbu: Jak ho vybrat a nosit

Svatba je nezapomenutelnou událostí v životě a klasický smoking je stále oblíbenou volbou pro formální svatební oslavy. Tento elegantní oblek je vhodný pro různé svatební styly a nabízí mnoho možností pro kombinaci s dalšími doplňky a barvami. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat a nosit smoking na svatbu.

----

Pokud vás zajímají téma vesty, pak si přečtěte i článek z našeho blogu 3 důvody proč si pořídit oblek s vestou. 
----

Smoking na svatbu: Jak ho vybrat a nosit

Vyberte správnou barvu a materiál

Smoking je nejčastěji v černé barvě a vyrobený z kvalitních materiálů, jako je vlna nebo vlna s kombinaci s kašmírem či hedvábím. V poslední době se však stávají populárními i smokingy v odstínech modré nebo dokonce bílé barvy. Ujistěte se, že barva a materiál smokingu ladí s vaší postavou a šaty nevěsty.

Zvolte správnou košili a kravatu

Košile pro smoking by měla být bílá, s francouzskými manžetami a s klasickým nebo smokingovým límcem. Pokud chcete vytvořit více moderní vzhled, můžete zvolit košili s knoflíkovým límcem. Kravata pro smoking by měla být jednoduchá a elegantní, nejlépe v černé barvě. Alternativně můžete zvolit motýlka, který dodá celkovému vzhledu svatební elegance a styl.

Správné boty

Boty ke smokingu by měly být černé s oxford šněrováním a z lakované kůže. Vyhněte se botám s nápadnými detaily nebo v neobvyklých barvách.

Doplňte smoking správnými doplňky

Doplňky jsou důležitou součástí celkového vzhledu. Vybírejte doplňky, které dokonale ladí s barvou smokingu a košile. Klasické manžetové knoflíčky, bílý kapesníček a hedvábný motýlek jsou ideální volbou pro dokonalý vzhled.

Správné nošení a fit

Nošení smokingu vyžaduje určitou etiketu. Sako smokingu se nosí vždy zapnuté a stejně tak by měl smoking perfektně sednout na vaši postavu. Rukávy košile by měly být asi o centimetr delší než rukávy saka a kalhoty by se měly jednou zlomit než dopadnou na botu. Smoking by měl být nošen s sebevědomím a grácií, abyste vypadali nejen elegantně, ale také sebevědomě.

Kdy se hodí smoking na svatbu?

Smoking je ideální volbou pro formální a elegantní svatby v kostele nebo v luxusním hotelu. Pokud si nejste jisti, zda je smoking vhodný pro vaši svatbu, zeptejte se vašeho módního konzultanta a zkonzultujte ráz celé svatby, abyste si byli jistí vaší volbou pro váš velký den. Pokud je svatební oslava plánována večer, je smoking pro muže skvělou volbou. Pokud však svatební oslava probíhá během dne, je lepší zvolit jiný styl obleku.

Závěr

Smoking je stále oblíbenou volbou pro formální svatební oslavy. Vyberte si kvalitní materiál a správnou barvu smokingu, košile a kravatu. Správné doplňky jsou také důležité pro dokonalý vzhled. Nošení smokingu vyžaduje určitou etiketu, takže se ujistěte, že jste si o ní přečetli. Pokud se chystáte na formální svatební oslavu a chcete vypadat elegantně a stylově, může být smoking ideální volbou pro vás.

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.