ROZHOVOR: Pravý kavalír se chová hezky k ženám

Už skoro rok probíhá v Liberci módní revoluce, kterou má na starost Cavalier. Šetří čas a zároveň mužům dovolí navrhnout si vlastní oděv na míru a podle svých představ. 

Pánům s etiketou, výběrem látek i sladěním doplňků pomáhá modní konzultantka Marie Vašková. V rozhovoru povídala o dalším směřování, dámské kolekci Ms. Cavalier, navrhování, vlastnostech pravého kavalíra i maskáčovém saku.

  

Cavalier brzy oslaví první narozeniny, kam se za ten rok posunul?

Posunuli jsme se doslova z obýváku v našem bytě, kde jsem v dubnu začala s prvními klienty, do fáze, kdy fungujeme na salonu v Liberci a od dubna také otevíráme první franchisovou pobočku v Praze. Daří se nám skvěle a jdeme rychle dopředu, cítíme, že ostatní naše tempo přitahuje a rezonuje s nimi naše vize.

 

Určitě jste měli na začátku nějaké vize a ty se teď třeba ubírají jinam. Kam chcete dál směřovat?

Už od začátku následujeme vizi, která nás žene dopředu. Chceme změnit způsob, jakým se v Česku nyní nakupuje oblečení. Cítím, že mužům nynější způsob nakupování nevyhovuje, je velmi komzumní a neosobní. Oblečení se u nás nakupuje stejně jako třeba potraviny. Nikdo moc neřeší emoce, které u toho klient zažívá a to je špatně.

 

Dámská kolekce Ms. Cavalier

Brzy chcete rozjet i dámskou kolekci Ms. Cavalier. U mužů nejvíce vytváříte košile a obleky, u žen to budou kostýmky a halenky nebo hlavně šaty?

Předpokládám, že to bude hodně podobné jako u naší pánské divize a tedy, že ženy budou vyhledávat hlavně business kostýmy. U dámské módy je to ale jednodušší, k jednomu saku může kombinovat různé šaty, sukni nebo kalhoty. Etiketa v pánské módě je mnohem striktnější.

 

 

Nebojíte se, že ženy budou mnohem víc náročné… Vyhovět jim bude možná docela oříšek. Aspoň co znám sebe.

Náročnost něžného pohlaví beru spíše jako výzvu. Sama vím, že ženy se nespokojí jen tak s něčím a očekávají širokou škálu individualizací. Dámská móda je velmi ovlivňována trendy, proto je skvělé, že například dámský kostým je velmi široký pojem. Můžeme vytvořit kostým spíše pánského stylu s delším sakem a kalhotami pánského střihu, ale stejně tak i velmi feminní kostým s pouzdrovou sukní a vypasovaným sáčkem. Ta variabilita je osvobozující, každá žena v sobě totiž má vícero osobností, proto je důležité, že se ve svém oděvu u nás může krásně vyjádřit.

 

Růžový i bordeaux oblek 

Je známo, že brojíte proti černým oblekům, které muži nosí v kterýkoliv čas a za všech okolností, a chcete české muže oblékat i do jiných barev. Nejoblíbenější je u vás modrý oblek. Jaké další barvy obleků si u vás gentlemani nechávají vyhotovit?

Neřekla bych, že úplně brojíme proti černým oblekům, jen jsme si vědomi, že na denní nošení nejsou vhodné. Mimo modrých obleků se teď roztrhnul pytel s požadavky na barevné obleky, nedávno jsme šili růžový a také bordeaux. Velmi populární je teď také oblek s vestou, která je v jiné barvě než sako a kalhoty.

 

 

U Cavaliera si pánové mohou oblek sami navrhnout, někteří jsou více extravagantní, jiní méně. Jaký byl pro vás asi nejnápaditější a nejneobvyklejší požadavek?

Občas nás kavalíři překvapují právě barvami materiálů, ze kterých oblek požadují. Nyní s jedním klientem také řeším maskáčové sako.

 

Muži navrhují sami

Kde se u navrhování nejvíce inspirujete?       

Já vlastně moc nenavrhuji, spíše provádím kavalíry po cestě, kde si oblečení navrhují sami a já jsem jim takovou kreativní podporou. Sama ovšem sleduji, jakým směrem se pánská móda ubírá hlavně prostřednictvím internetu. Čtu spoustu zahraničních blogů ať už módních ikon, nebo umělců, kteří módu vytváří.

 

Jaké vlastnosti má podle vás pravý kavalír?

Hlavně se krásně chová k ženám, to je podle mě základ.

 

Kavalírovo minimum 

Co by nemělo chybět v šatníku každého kavalíra, takové to nutné minimum.

Minimálně 5 kvalitních bílých a světlých košil, blejzr, bavlněné kalhoty a trenchcoat jsou velmi univerzálními kusy, kterými nikdy nešlápnete vedle.  Dva obleky jsou také základ i pro muže, který nechodí denně v obleku. Kašmírový svetr zase působí luxusně a ženy se k vám budou chtít tulit. A nikdy také nezapomínejte na čistou, koženou obuv. Spousta lidí se dívá ostatním na boty, a když jsou ušmudlané, často zanecháte špatný první dojem.

 

Chcete-li si nechat zhotovit oblečení na míru a podtrhnout tak svou individualitu a vystoupit z řady, ozvěte se módní konzultantce Marii Vaškové na telefonní číslo 777 298 824 nebo na emailovou adresu info@cavalier.cz.

 

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.